Edlunda Bryggförening

Anslagstavlan

Den här sidan är tänkt att spegla vår anslagstavla i brygghuset (lite i alla fall). Är det något ni vill "sätta upp" på anslagstavlan så skriv till styrelsen@edlundabrygga.se.

Bra att veta


Vid Akut Nödfall

så kan man ringa 112 och be att få en Ambulanshelikopter till Edlunda.
Position GPS:      N 59° 22' ,45      O 18° 19' ,63

Det räcker för att man på Gustavsbergs helikopterstation ska veta vart helikoptern ska flyga och var den ska landa.
Skall läkare medfölja helikoptern, begär detta redan vid larmsamtalet.

Landningsplatsen är belägen på tomt 1:30, vid stranden ca 300 meter öster om Edlunda brygga.
Gångvägen dit från bryggan är till vänster, när man kommer ut från bryggan, och sen utmed vattnet till första staketet och grinden på vänster sida.

Reflekterande stopar finns för vägledning av helikopter vid tomtens brygga, ca 30 meter väster om landningsplatsen.

OBS! Sommartid skall om möjligt trädgårdsmöbler vid landningsplatsen flyttas undan. Eftersom helikopterns rotorvind annar förstör dem.


 


Sopcontainern vintertid

När hösten går mot sitt slut så ställer SITA ut en stor sopcontainer på bryggan. Den är till för hushållssopor för de bofasta på ön. Ingenting annat. Om ni har hantverkare över som gör jobb hos er, var noga med att informera om att de inte får slänga skräp i containern. Det är bara de bofasta som får använda den under vinterhalvåret. Alla andra som besöker ön måste ta med sitt skräp tillbaka till fastlandet. Det är viktigt att detta hålls efter, annars är det stor risk att containern blir full för snabbt. SITA kommer inte och tömmer den under vintern, utan den ska räcka hela vintern och en bra bit in på våren (6 månader).

Så snälla snälla, informera era gäster och hantverkare att de inte får använda sopcontainern som står på bryggan.


 


Hundar ska vara kopplade

Tänk på att alltid hålla hunden kopplad. I alla fall nere vid bryggan. Visst känns det skönt att låta hunden få vara fri när man är på ön, och det är ok på sin egna tomt. Men nere vid bryggan så ska den alltid vara kopplad. Det finns många orsaker till att det är viktigt. Hundrädda människor som tycker det är jätteläskigt med lösspringande hundar. Man kanske har något som luktar väldigt gott i sin packning i och med att man släpar mycket mat ut till ön. Och sen släpar hem skräp som också kan lukta gott. Det kan vara så att någon är skadad och om det då kommer en hund och buffar på en för att den vill hälsa lite kärvänligt, så kan det göra jätteont, och man kanske tappar balansen. Hunden kan springa ombord på båtar som kommer. Och framför allt så är det faktiskt lag på att hundar ska vara kopplade på allmän plats.
Det finns inga argument för att ha sin hund lös på bryggan.

Det här är en återkommande punkt på alla våra årsstämmor.
Var snäll och respektera dina medmänniskor och håll din hund kopplad på bryggan. Vi ska alla trivas på vår fina ö.